Εδώ και λίγους μήνες ανακαλύπτω έναν νέο,μαγικό,παραδεισένιο κόσμο.
Πώς είναι να είσαι έγκυος, να γεννάς και να μεγαλώνεις δίδυμα!!
Τα δικά μου διδυμομπεμπίδια!!!

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Λαοθάλασσα από δίδυμα σε ινδικό χωριό!!!!


cherries
 
Στο ινδκό χωριό Kodinji- με συνολικό πληθυσμό 15.000 άνθρωποι- ζουν 230 ζεύγη από ομοζυγωτικά δίδυμα αδέλφια.  Οι επιστήμονες προβληματίζονται από αυτή την λαοθάλασσα με δίδυμα αδέλφια και  αποδίδουν πιθανότητα την αιτία στο νερό του χωριού. Το χωριό με τα  εκατοντάδες δίδυμα αδέλφια βρίσκεται στην  βόρειο Κεράλα της Ινδίας και έχει συχνότητα δίδυμων  γεννήσεων  τετραπλάσια της φυσιολογικής. Η τελευταία ετήσια καταγραφή που έγινε στο χωριό από την Ένωση Twins and Kins (TAKA)  αποκάλυψε ότι στις αρχές του 2009 ζούσαν στο Kodinji  204 ζευγάρια δίδυμα αδέλφια.   Τώρα πιθανότητα τα δίδυμα  ζεύγη  αριθμούν 230  ενώ  ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί και άλλο αφού πέντε έγκυες γυναίκες εγκυμονούν δίδυμα.

Μεγάλα και μικρά δίδυμα

Τα πιο μεγάλα σε ηλικία δίδυμα του χωριού είναι  δύο γυναίκες 65 ετών  ενώ τα νεότερα έχουν  γεννηθεί στις 10 Ιουνίου. Οι γονείς των Βενιαμίν διδύμων παρατηρούν ήδη τις διαφορές μεταξύ τους καθώς το ένα βρέφος κοιμάται περισσότερο,  ενώ το άλλο  είναι πιο ζωηρό.  «Δεν είναι εύκολο  γεννηθείς με δίδυμο αδελφό» λέει 65χρονη Pathummakutty, που ακόμα θυμάται πόσο δυσκολεύτηκαν  οικονομικά οι γονείς της για να την μεγαλώσουν μαζί   με τη δίδυμη  αδελφή της Κunhipathutty.

Δύσκολο να ξεχωρίσεις τα δίδυμα

Με τόσα δίδυμα να κυκλοφορούν στο χωριό,  οι επισκέπτες νομίζουν ότι τα βλέπουν όλα διπλά.  Στο τοπικό σχολείο η 15χρονη μαθήτρια Salmabi λέει οι οι δάσκαλοι   συχνά την μπερδεύουν με την δίδυμη αδελφή της και μια φορά την τιμώρησαν  για κάτι που δεν είχε κάνει η ίδια.  Ο τοπικός γιατρός M.K. Sribiju πιστεύει  ότι κάτι από το περιβάλλον προκαλεί την αυξημένη συχνότητα γεννήσεων διδύμων και  υποθέτει ότι μπορεί να φταίει το νερό. Η βασική αιτία που γεννιούνται δίδυμα παγκοσμίως είναι οι θεραπείες γονιμότητας  τις οποίες κάνουν τα μεγάλα σε ηλικία ζευγάρια   για να αποκτήσουν παιδί. Ωστόσο στο Kodinji η μέση ηλικία γάμου  είναι μεταξύ 18-20  και  συνεπώς δεν υπάρχει ηλικιακό πρόβλημα  στην σύλληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου